Aktuelle ytringer-her kommenterer jeg regelmessig aktuelle saker fra media

Økte forsvarsbevilgninger innen forsvarlige rammer!

Det er all grunn til bekymring når fagmilitære mener at det må til store bevilgninger i forsvarssektoren for at Norge skal ha en troverdig forsvarsevne i fremtiden. Et endret trusselbilde i den sikkerhetspolitiske situasjonen, gjør at forsvaret må få mer av bevilgningene over statsbudsjettet. Dette for å sikre at innbyggerne får den sikkerheten vi har krav på. Å sikre et lands suverinitet og sikkerhet er en stats fremste og viktigste oppgave og vi må sikre at dette gjøres forsvarlig.

Viken Høyres årsmøte vedtok en resolusjon som slod fast at partiet mener at medlemskap i NATO er avgjørende for landets sikkerhet. Forsvarsalliansen skal fortsatt være en bærebjelke i vår forsvarspolitikk for å hindre at vi fremtiden kan utsettes for trusler mot, eller et tenkt angrep på, Norge. 2% målet av BNP fra Wales toppmøtet må innen tiårsfristen og regjeringen må fortsette det gode arbeidet med å styrke forsvaret.

Samtidig erkjenner jeg at forsvaret er avhengig av tillit i samfunnet for øvrig og at bevilgningene må være forsvarlige innen rammene av statsbudsjettet for ikke å skape negative effekter i økonomien eller bryte handlingsregelen. Forsvaret er en demokratisk institusjon som skal forsvare demokratiet og har respekt for at det er stortingspolitikerne som bestemmer bevilgningsnivået til forsvaret.

Konklusjonen er at den politiske situasjonen i verden med opprustning og økt spenning har igjen aktualisert behovet for et sterkt og troverdig nasjonalt forsvar for å beskytte vårt eget land og å holde befolkningen trygg. Regjeringens arbeid med å styrke forsvaret må videreføres og vi må nå våre forpliktelser i NATO.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

10.03 | 06:19

Ok. Men jeg vil anbefale å bruke de normale bankene. Selv har jeg ikke det problemet. Hilsen Daglig leder Tommy Bech

...
10.03 | 02:10

Hei Mr / Mrs
Jeg har ingen andre måter å komme i kontakt med deg på, derfor sender jeg deg denne e-postmeldingen og håper at det vil føre til et forretningsforh

...
10.03 | 02:08

Du sitter fast, er utestengt fra bank, og du har ikke bankenes gunst, eller enda bedre, du har et prosjekt og trenger finansiering, en dårlig kredittrapport ell

...
12.08 | 13:30

Hei, takk for tilbudet, men dette er ikke interessant for Bech Consulting. Om det er av interesse for andre lesere av siden, må være opp til dem.

...
Du liker denne siden